Ovsena kaša sa višnjama

Ovsene kaše su super predlog za doručak, posebno ako ujutru uglavnom nemate vremea za bilo kakva kuvanja i spremanja. Ovu kašu “složite” uveče i ujutru je odmah spremna za konzumiranje. Možete je odmah uveče staviti u teglicu i ujutru jednostavno poneti na posao ili spakovati detetu za školu!

Raduje me činjenica da se vratilo u modu nošenje užine u školu. Nekada je to bila sramota, ali srećom, vraćamo se polako pravim vrednostima. Užina u vidu ovsene kaše je i praktična i jako zdrava varijanta, a kako sam čula od prijatelja koji imaju decu školarce, rado je i prihvaćena među najmlađima.

Ovo je jedna zanimljiva kombinacija ukusa i možda najviše podseća na one kupljene verzije. Možete dodati i još po nešto što volite i napraviti vama omiljeni ukus!

POTREBNO:

  • 1 grčki jogurt – 250 ml 
  • 1 šolja mleka po želji (pirinčano, kokosovo, kravlje, bademovo…)
  • 2-3 kašike agava ili javorovog sirupa
  • 1/2 štapića vanile (ili malo ekstrata vanile)
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2-3 kašike chia semenki
  • 2-3 kašike semenki lana ili mlevenog lana
  • šaka višanja (možete ih i iseckati, posevno ako je dete menje)
  • badem – za dekoraciju

PRIPREMA:

Sve sastojke, sem badema, izmešajte i stavite u zatvorenu posudu u frižider da prenoći. Ujutru dodajte jezgra badema (ili seckani badem) i neko voće po želji.

PRIJATNO!

 

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*