Zdravo, bez glutena, može i u slanoj i u slatkoj varijanti, brzo se priprema i još brže jede! Ja sam pravila slatku varijantu, a palačinke smo jeli uz kikiriki puter, banane, krušku, sušenu aroniju i agava sirup.
Ukoliko želite da ih jedete kao slane, nemojte stavljati agava sirup u testo, pa će biti neutralnog ukusa i odlična posloga za različite slane namaze!
POTREBNO – količina za jednu osobu:
- 1 jaje
- 20-30 gr badema
- 70 – 80 gr ovsenih pahuljica
- 150 gr bademovog mleka (ili nekog drugog po izboru)
- 3 – 4 kašike otopljenog kokosovog ulja
- 2 kašike agava sirupa
PRIPREMA:
U seckalici usitnite badem i ovsene pahuljice, da dobijete teksturu krupno mlevenog brašna.
Viljuškom umutite jaje, pa dodajte ulje i agavu. U smesu stavite brašno od badema i ovsenih pahuljica, promešajte, pa dodajte i mleko.
Zagrejte tiganj (ja koristim teflon tiganj, koji ne podmazujem uopšte), pa pecite kao klasične palačinke.
NAPOMENA: Palačinke nisu previše savitljive, kao kada se prave od belog brašna, ali su dovoljno kompaktne da mogu da se prevrnu u tiganju.
Kod nas se obično jedu uz kikiriki puter i banane, a ostale dodatke menjamo u zavisnosti od inspiracije i toga šta imamo kod kuće!
PRIJATNO!