Palačinke od badema i ovsenih pahuljica

Zdravo, bez glutena, može i u slanoj i u slatkoj varijanti, brzo se priprema i još brže jede! Ja sam pravila slatku varijantu, a palačinke smo jeli uz kikiriki puter, banane, krušku, sušenu aroniju i agava sirup.

Ukoliko želite da ih jedete kao slane, nemojte stavljati agava sirup u testo, pa će biti neutralnog ukusa i odlična posloga za različite slane namaze!

POTREBNO – količina za jednu osobu:

  • 1 jaje 
  • 20-30 gr badema
  • 70 – 80 gr ovsenih pahuljica
  • 150 gr bademovog mleka (ili nekog drugog po izboru)
  • 3 – 4 kašike otopljenog kokosovog ulja
  • 2 kašike agava sirupa

PRIPREMA:

U seckalici usitnite badem i ovsene pahuljice, da dobijete teksturu krupno mlevenog brašna.

Viljuškom umutite jaje, pa dodajte ulje i agavu. U smesu stavite brašno od badema i ovsenih pahuljica, promešajte, pa dodajte i mleko.

Zagrejte tiganj (ja koristim teflon tiganj, koji ne podmazujem uopšte), pa pecite kao klasične palačinke.

NAPOMENA: Palačinke nisu previše savitljive, kao kada se prave od belog brašna, ali su dovoljno kompaktne da mogu da se prevrnu u tiganju.

Kod nas se obično jedu uz kikiriki puter i banane, a ostale dodatke menjamo u zavisnosti od inspiracije i toga šta imamo kod kuće!

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*