Pasta sa bundevom i piletinom

Da li znate koliko je bundeva zdrava i hranljiva? To najbolje potvrđuje podatak što mnogi pedijatri kao prvu nemlečnu hranu preporučuju upravo bundevu. Tako smo i mi krenuli… I zato valjda danas svi obožavamo bundevu, u svim oblicima!

Ovu pastu ćete pripremiti za 15 – 20 min. Možete izostaviti meso, a umesto testenine možete kombinovati i pirinač, proso, kinou, heljdu, ovas…

POTREBNO:

  • 3-4 lista pančete
  • 200 – 300 gr bundeve
  • 2 -3 čena belog luka
  • 1 pleći file
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 100 – 150 gr feta sira
  • seckani peršun
  • testenina ili žitarice po želji

PRIPREMA:

Iseckajte slaninu i beli luk, pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte pileći file isečen na kockice, pržite 3-4 min, pa dodajte iseckanu bundevu. Sve pržite (grilujte) dok bundeva i meso ne omekšaju i ne budu gotovi. Minut pre kraja, dodajte fetu i sve pospite seckanim peršunom.

Servirajte uz testeninu ili žitarice.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*