Da li znate koliko je bundeva zdrava i hranljiva? To najbolje potvrđuje podatak što mnogi pedijatri kao prvu nemlečnu hranu preporučuju upravo bundevu. Tako smo i mi krenuli… I zato valjda danas svi obožavamo bundevu, u svim oblicima!
Ovu pastu ćete pripremiti za 15 – 20 min. Možete izostaviti meso, a umesto testenine možete kombinovati i pirinač, proso, kinou, heljdu, ovas…
POTREBNO:
- 3-4 lista pančete
- 200 – 300 gr bundeve
- 2 -3 čena belog luka
- 1 pleći file
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 100 – 150 gr feta sira
- seckani peršun
- testenina ili žitarice po želji
PRIPREMA:
Iseckajte slaninu i beli luk, pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte pileći file isečen na kockice, pržite 3-4 min, pa dodajte iseckanu bundevu. Sve pržite (grilujte) dok bundeva i meso ne omekšaju i ne budu gotovi. Minut pre kraja, dodajte fetu i sve pospite seckanim peršunom.
Servirajte uz testeninu ili žitarice.
PRIJATNO!