Paste su mnogima omiljeno jelo, brzo i lako se prave, a postoji 1000 različitih verzija! Moje starije dete često bira da jede samo testeninu kada joj serviram pastu, ali kod ove je slučaj bio obrnut. Tražila je “samo ono između rezanaca” 🙂 Proverite i zašto!
O-ruk, o-ruk…, koji će čikica pobediti u navlačenju konopca i ko će brže pojesti pastu?! To je bilo takmičenje dok smo ručali 🙂 Lepo smo se zabavili, a na kraju smazali čikice! Uživajte i vi u veselim zalogajima!
POTREBNO:
- 1 pakovanje šampinjona (oko 400 gr)
- 1 veći pileći file
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- kašika putera
- šolja bujona (pileći ili juneći, po želji)
- 1 šolja mleka
- 1 kašika speltinog brašna (ili nekog drugog)
- so, biber, peršun, po ukusu
PRIPREMA:
Na maslinovom ulju prodinstajte crni i beli luk. Dodajte puter, meso isečeno na kockice i iseckane šampinjone. Poklopite i dinstajte dok sve ne omekša, postepeno dodavajući i bujon.
OPCIJA 2: ako volite da meso u pasti bude proprženo, a ne dinstano, posebno ga ispržite na malo putera, pa ga vratite u jelo pre stavljanja brašna i mleka
Kada meso i šampinjoni omekšaju, dodajte kašiku brašna i mleko, pa sve lepo promešajte, pustite da se krčka još 5 min i dodajte začine po želji.
Servirajte uz špagete, fuslilli ili tagliatelle.
PRIJATNO!