Pileći burgeri

Često ih pravim i uvek isprobam neku malo drugačiju varijantu. Ovi su sa šargarepom i ovsenim pahuljicama. Ukoliko imate pileći file (može i ćuretina), za pripremu vam treba 20-ak minuta, sa sve prženjem.

Praktičan savet je da ih pržite na grilu, na jako malo ulja. Neće biti masni i teški za stomak. Ja ih najviše volim uz domaće tortilje i preliv od grčkog jogurta.

POTREBNO:

  • 1 veći pileći file
  • 1 jaje 
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika susama
  • 1 kašičica senfa
  • 1 manja izrendana šargarepa
  • so, biber, peršun – po ukusu

PRIPREMA:

U seckalicu stavite obe vrste luka i usitnite. Dodajte iseckani file i sve ostale sastojke. Sa kraćim prekidima, procesuirajte sve u seckalici 2-3 puta po 10 sekundi. Ne treba previše mutiti da se meso i ostali sastojci ne bi previše samleli. Lepše je da ostane neka tekstura.

Rukama oblikujte manje pljeskavice i pecite ih dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa obe strane (oko 3-4 min sa svake strane).

Dresing sa grčkim jogurtom možete praviti na više načina:

  1. grčki jogurt + limunov sok + beli luk +so
  2. grčki jogurt + kašičica meda
  3. grčli jogurt + kari sos + peršun +so
  4. grčki jogurt + sremuš + limunov sok +so
  5. grčki jogurt + sitno seckani krastavac + so + peršun

Ovo su samo neke od ideja. Burgere servirajte tople, uz dresing po želji.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*