Često ih pravim i uvek isprobam neku malo drugačiju varijantu. Ovi su sa šargarepom i ovsenim pahuljicama. Ukoliko imate pileći file (može i ćuretina), za pripremu vam treba 20-ak minuta, sa sve prženjem.
Praktičan savet je da ih pržite na grilu, na jako malo ulja. Neće biti masni i teški za stomak. Ja ih najviše volim uz domaće tortilje i preliv od grčkog jogurta.
POTREBNO:
- 1 veći pileći file
- 1 jaje
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašika susama
- 1 kašičica senfa
- 1 manja izrendana šargarepa
- so, biber, peršun – po ukusu
PRIPREMA:
U seckalicu stavite obe vrste luka i usitnite. Dodajte iseckani file i sve ostale sastojke. Sa kraćim prekidima, procesuirajte sve u seckalici 2-3 puta po 10 sekundi. Ne treba previše mutiti da se meso i ostali sastojci ne bi previše samleli. Lepše je da ostane neka tekstura.
Rukama oblikujte manje pljeskavice i pecite ih dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa obe strane (oko 3-4 min sa svake strane).
Dresing sa grčkim jogurtom možete praviti na više načina:
- grčki jogurt + limunov sok + beli luk +so
- grčki jogurt + kašičica meda
- grčli jogurt + kari sos + peršun +so
- grčki jogurt + sremuš + limunov sok +so
- grčki jogurt + sitno seckani krastavac + so + peršun
Ovo su samo neke od ideja. Burgere servirajte tople, uz dresing po želji.
PRIJATNO!