Tradicionalno jelo, na malo drugačiji način. Poštujući pravila bez-belog-brašna i kreativno-serviranje, stigla sam do ovog super ukusnog paprikaša. Ništa komplikovano, i prilično brzo pripremajuće. Ručak će biti gotov za 1 sat, sa sve seckanjem i kuvanjem!
Bežala sam od ovakvih recepata dugo, dugo. Ali, deca u kući menjaju pravila, to nam je poznato. Zapravo, moje najveće dete, čitajte moj muž, tokom ovih zimskih dana stalno traži još i još. Voli on sve moje tikvice i karfiole, ali izgleda da ga to ne zasiti kako treba. Pa dobro, umem i ovo, rekoh sebi i zavrnuh rukave!
POTREBNO:
- 1 veće pileće belo meso
- 1 veća glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 srednje šargarepe
- 1/4 celera
- 1 srednji paškanat
- 1 šolja domaćeg paradajza
- 1 šolja vode
- 1 kašika aleve paprike
- so i biber po ukusu
- peršun ili mirođija
- 1 kašika kukuruznog ili pirinčanog brašna
PRIPREMA:
Piletinu iseći na kockice, pa pržiti na ulju nekoliko minuta. Prvo će pustiti vodu, pa čim ta voda nestane dodajte sitno iseckan crni i beli luk i przite još 5-6 minuta. Zatim dodajte seckanu šargarepu, paškanat i celer. Još malo propržite, pa dodajte so, biber, alevu papriku, paradajz pire i vodu. Sve lepo promešajte, smanjite vatru, poklopite i kuvajte 30-40 min. Pred kraj, dodajte kašiku kukuruznog brašna i brzo sve promešajte, da se ne stvore grudvice. Kuvajte još 5 min, pa dodajte peršun ili mirođiju i služite uz krompir ili pirinač.
PRIJATNO!!!