Kada se posti, mnogi po ceo dan imaju znak pitanja u glavi. Šta jesti? Šta piti? Kako ću kafu bez mleka i slično? Posnih slitkiša je, bar na ovom gblogu, bezbroj, što se ručka tiče napravite paradajz čorbicu i uz to vegetarijanske pljeskavice ili npr ribu, a što se mleka za kafu tiče, na raspolaganju su vam i pirinčano i bademovo i kokosovo! Možda vam kafa tako bude još lepša!
Ovo je još jedan slatkiš u nizu za koji vam treba samo dobra seckalica (pored sastojaka za same kolače). Umesto avokada, možete koristiti i neko dr voće.
POTREBNO:
- KORA
- 1 šaka sirovog badema
- 1 šaka kokosa
- 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 20-25 sveži urmi
- KREM
- 1.5 šolja indisjkog sirovog oraha (potopljenih u vodi min 4h)
- 5 kašika agava sirupa
- 5 kašika kakao putera (može i kokosovo ulje) – otopljenog
- AVOKADO SLOJ
- 1 zreo avokado
- 3 kašike agava sirupa
- 3 kašike kakao putera (može i kokosovo ulje) – otopljenog
PRIPREMA:
KORA: Staviti sve sastojke u blender (seckalicu i mutiti dok se masa ne ujednači). U kalup staviti papir za pečenje, pa rastanjiti koru.
KREM: Sve sastojke izblendirati, pa razliti preko kore.
AVOKADO SLOJ: Avokado odvojiti od koštice i izvaditi iz ljuske, pa staviti u blender (seckalicu) zajedno sa ostalim sastojcima i mutiti dok ne dobijete gladak krem. Razliti preko belog krem sloja i staviti u frižider da se malo stegne.
PRIJATNO!