Posni badem barovi

Samo 4 sastojka, za posnu i zdravu poslasticu. Istu kombinaciju možete praviti i sa lešnikom ili kikirikijem.

POTREBNO:
250 gr pečenog badema – za puter od badema
150 gr pečenog badema – iseckanog
250 ml gustog kokosovog mleka
½ kašičice paste od vanile (ili ekstrata)
7 kašika agave (može i med)
PRIPREMA:
250 gr pečenog badema umutiti da se dobije puter.
U šerpicu staviti kokosovo mleko, vanilu i agavu. Pustiti da provri, pa smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati 35 minuta. Dobijenu karamel smesu pomešati sa umućenim puterom od badema.
150 gr badema malo usitniti. Polovinu staviti na dno kalupa, preko rasporediti fil sa karamelom, pa preko svega utisnuti preostali iseckani badem.
Staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne pre sečenja i serviranja.
PRIJATNO!
 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*