Ako se nakon konzumiranja hleba i proje osećate naduveno, a stomak vam je tvrd i imate problem sa probavom, zamenite belo brašno speltom i dobićete super zdrave zalogaje, sa obiljem pozitivnih dejstava na organizam.
Selta je zadužena za podizanje imuniteta, greje telo i efikasna je pri lečenju kostiju i nervnog sistema.
U kombinaciji sa kukuruznim brašnom, dobićete mekano i nerasipajuće testo (proju), sasvim ukusno i za konzumiranje dan kasnije, nakon pravljenja.
Ja sam u ovu verziju dodala jednu manju tikvicu i feta sir, a vi možete staviti sitno seckanu papriku, praziluk, kačkavalj…
POTREBNO:
- 2 jaja
- 200 gr speltinog brašna
- 200 gr kukuruznog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 manja tikvica
- 100 gr feta sira
- 1/5 šolje ulja
- 300 ml jogurta
- so po ukusu
- semenke za posipanje (lan, susam, golica, suncokret…)
PRIPREMA:
Uključite rernu na 190 stepeni.
Viljuškom umutiti jaja, dodati ulje, jogurt i so, pa sve izmešajte. Sir izgnječiti viljuškom, tikvicu iseckajte na kockice, pa dodajte u smesu sa jajima.
Pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo i umešajte u smesu sa svim sastojcima.
Testo razlijte u pleh, na papir za pečenje ili stavite u korpice za mafine. Pospite semenkama po želji.
Pecite 25-30 min.
PRIJATNO!