Projice sa speltom i tikvicama

Ako se nakon konzumiranja hleba i proje osećate naduveno, a stomak vam je tvrd i imate problem sa probavom, zamenite belo brašno speltom i dobićete super zdrave zalogaje, sa obiljem pozitivnih dejstava na organizam.

Selta je zadužena za podizanje imuniteta, greje telo i efikasna je pri lečenju kostiju i nervnog sistema.

U kombinaciji sa kukuruznim brašnom, dobićete mekano i nerasipajuće testo (proju), sasvim ukusno i za konzumiranje dan kasnije, nakon pravljenja.

Ja sam u ovu verziju dodala jednu manju tikvicu i feta sir, a vi možete staviti sitno seckanu papriku, praziluk, kačkavalj…

POTREBNO:

  • 2 jaja 
  • 200 gr speltinog brašna
  • 200 gr kukuruznog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 manja tikvica
  • 100 gr feta sira
  • 1/5 šolje ulja
  • 300 ml jogurta
  • so po ukusu
  • semenke za posipanje (lan, susam, golica, suncokret…)

PRIPREMA:

Uključite rernu na 190 stepeni.

Viljuškom umutiti jaja, dodati ulje, jogurt i so, pa sve izmešajte. Sir izgnječiti viljuškom, tikvicu iseckajte na kockice, pa dodajte u smesu sa jajima.

Pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo i umešajte u smesu sa svim sastojcima.

Testo razlijte u pleh, na papir za pečenje ili stavite u korpice za mafine. Pospite semenkama po želji.

Pecite 25-30 min.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*