Da li ste do sada eksperimentisali sa sirovom hranom? Ovo je jedan super lak i brz recept, za jelo koje svi vole, špagete!Ja sam kombinovala špagete sa spanaćem i sirovi sos od paradajza i suncokreta!
Koliko puta vam se dogodilo da ste toliko gladni da biste pojeli i nešto nacrtano? Srećom, postoje i rešenja u okviru kojih ručak možete pripremiti za 10 minuta. Zaista vam ne treba više od toga, sa sve ovim dekorisanjem za decu. Pa, da ne gubimo vreme!
POTREBNO:
- 3 veća ili 4 srednja paradajza
- 1/2 veće ili 1 manja glavica crnog luka
- 1-2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- šaka sirovog suncokreta
- so i peršun po ukusu
- testenina po želji (ja sma koristila talatelje sa spanaćem) – ima ih u bilo kojoj zdravoj hrani
- mozzarella sir ili feta sir, za serviranje (opciono)
PRIPREMA:
Testeninu stavite da se skuva.
Paradajz potopite u vruću vodu na 2-3 min, kako bi se lakše oljuštio. U blender ili seckalicu stavite suncokret i malo ga usitnite. Dodajte obe vrste luka, oljušteni paradajz i maslinovo ulje, pa nastavite da mutite. Na kraju, dodajte so i peršun po ukusu.
Naše gnezdo dekorisano je baby mozzarellom.
PRIJATNO!