Puter keksići

Mislim da ste me za ovaj recept najviše pitali kada će biti postavljen, posebno vi koji ste keksiće i probali 🙂 Nestvarno su ukusni, a ostaju sveži i nekoliko dana nakon pripreme. 

Ja sam koristila speltu i raženo brašno, vi možete praviti i druge kombinacije. Sve je zaslađeno kokosovim šećerom, a po ukusu možete dodati i začine koje volite.

POTREBNO:

  • 200 gr speltinog brašna
  • 320 gr raženog brašna
  • 1/3 kašičice soli
  • 165 gr kokosovog šećera
  • 250 gr putera – omekšalog na sobnoj temperaruri
  • 1 jaje
  • 1/3 štapića vanile – opciono
  • krupno seckani badem – za dekoraciju, opciono

PRIPREMA:

Pomešajte obe vrste brašna i so.

U drugoj činiji umutite puter sa šećerom i jajetom, pa dodajte vanilu. Na kraju ubacite mešavunu sa brašnom i još malo mutite mikserom (nastavcima za testo), pa doradite rukama.

Testo stavite u plastičnu foliju, pa na 20 min u frižider.

Uključite rernu na 180 stepeni.

Od testa koje se odmorilo pravite kolačiće. Oblikujte ih rukama i ređajte u pleh na papir za pečenje. Možete praviti i različite oblike uz pomoć modli. Na svaki keksić stavite po malo badema i utisnite rukom, da ne bi spadali.

Pecite 10 min. Pre služenja malo ih prohladite.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*