Mislim da ste me za ovaj recept najviše pitali kada će biti postavljen, posebno vi koji ste keksiće i probali 🙂 Nestvarno su ukusni, a ostaju sveži i nekoliko dana nakon pripreme.
Ja sam koristila speltu i raženo brašno, vi možete praviti i druge kombinacije. Sve je zaslađeno kokosovim šećerom, a po ukusu možete dodati i začine koje volite.
POTREBNO:
- 200 gr speltinog brašna
- 320 gr raženog brašna
- 1/3 kašičice soli
- 165 gr kokosovog šećera
- 250 gr putera – omekšalog na sobnoj temperaruri
- 1 jaje
- 1/3 štapića vanile – opciono
- krupno seckani badem – za dekoraciju, opciono
PRIPREMA:
Pomešajte obe vrste brašna i so.
U drugoj činiji umutite puter sa šećerom i jajetom, pa dodajte vanilu. Na kraju ubacite mešavunu sa brašnom i još malo mutite mikserom (nastavcima za testo), pa doradite rukama.
Testo stavite u plastičnu foliju, pa na 20 min u frižider.
Uključite rernu na 180 stepeni.
Od testa koje se odmorilo pravite kolačiće. Oblikujte ih rukama i ređajte u pleh na papir za pečenje. Možete praviti i različite oblike uz pomoć modli. Na svaki keksić stavite po malo badema i utisnite rukom, da ne bi spadali.
Pecite 10 min. Pre služenja malo ih prohladite.
PRIJATNO!