Hrskavi, blago slani, pogodni da se jedu bez ičega, ali i uz razne namaze. Mogu biti super užina, ali i deo doručka ili večere. Mix semenki i raženog brašna daje zdravu kombinaciju, koju će vaš stomak obožavati 🙂
Na slici je serviran umak od leblebije, paradajza, malsinovog ulja i ruzmarina. Sve u blender, 30 sekundi mućenja i sjajan umak je gotov!
Za ražene pločije je POTREBNO:
- 30 gr sirovog suncokreta
- 20 gr susama
- 20 gr chia semenki
- 20 gr golice
- 20 gr semenki lana
- 100 gr raženog brašna
- 120 gr vrele vode
- 30 gr maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
PRIPREMA:
Uključite rernu na 170 stepeni.
Pomešajte u činiji sve suve sastojke, pa dodajte ulje i vodu. Sve lepo izmešajte. Prebacite na pleh (pleh od rerne) u koji ste stavili papir za pečenje. Preko smese stavite još jedan papir, pa rukama rastanjite smesu da pokrije celo pleh.
Pecite 20-30 min. Treba da bude lepo isušeno, da ne ostane žilavo.
Prohladite, izlomite i služite.
PRIJATNO!