Sirova sladoled torta

Super zdrava poslastica koja će ves odlično rashladiti tokom leta, a možete je jesti bez griže savesti. Fil, odn sladoled, koji predstavlja gornji sloj torte, možete jesti i samostalno, kao sladoled. Pravite svoje kombinacije sa voćem i uživajte u letu!!!

Osnova koju sam ovde koristila je osnova za većinu “raw cakes”, odn sirovih torti. Uvek možete dodati i suvo voće ili neki drugi orašasti plod. Kod mene ova klasik varijanta uglavnoj najbolje prolazi.

Fil sam pravila od zaleđenih banana i jabuka (tako se našlo u zamrživaju), ali može da bude i kombinacija banana i nekog drugog voća ili samo banana.

Koristila sam i kokosovo mleko. Vi možete ono koje najviše voite i koje upotrebljavate, a možete jednostavno i dodati samo malo vode.

U fil možete, ali i ne morate, stavljati agavu ili med. Ako volite puno slatko, dodajte 1-2 kašike.

PS Ovo je mera za neki manji kalup i 1-2 osobe.

Pa, da krenemo, POTREBNO:

KORA:

FIL:

  • 1 banana – isečena na kolutove i zamrznuta
  • 1 jabuka – oljuštena, isečena na kocke i zamrznuta
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 1/3 štapića vanile (ili aroma vanile)
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 4-5 kašika kokosovog mleka
  • 1-2 kašike agava sirupa ili meda – opciono

PRIPREMA:

Bademe usitnite u seckalici, pa dodajte  ostale sastojke i mutite dok se sve ne ujednači. Rastanjite koru u kalupu, pa stavite u frižider.

U blender ili seckalicu stavite sve sastojke za fil. Mutite dok ne dobijete kompaktnu kremastu masu. Razlijte fil preko kore i stavite u zamrživač da se stegne.

NAPOMENA: Na slici je dekoracija od rogača (zvezdice), koji možete posuti po površini sladoled, ako želite.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*