Sirova torta bez šećera

Čak i ukoliko dete ovu tortu poželi za doručak, slobodno ga nagradite. Najveći problem će biti da je vi ne pojedete pre deteta 🙂

Divna i zdrava poslastica, bez šećera! Veče pre pravljenja torte, potopite indijski orah u vodu i sutradan će dezert biti spreman za 15 minuta!

POTREBNO:

Kora:

  • 20 urmi (potopljenih u vodu min 15 min)
  • 120 gr badema
  • 120 gr lešnika (može i samo badem ili samo lešnik)
  • 2-3 kašike kokosa
  • 1-2 kašike meda
  • 2 kašike kakaoa
  • malo cimeta
  • prstohvat soli

Fil:

  • 250 gr sirovog indijskog oraha (potopljenog u vodi oko 12 sati)
  • 250 ml kokosovog mleka (najbolje da bude baš kokosovo, pošto je gušće. U slučaju da stavljate obično mleko, povećajte količinu kokosa, a smanjite količinusoka od pomorandže)
  • 30 gr kokosa 14
  • sok jedne pomorandže
  • 4-5 kašika kokosovog ulja
  • malo ekstrata vanile
  • 6-7 kašika meda

PRIPREMA:

KORA: Orašaste plodove sameljite ili u seckalici usitnite. Dodajte urme, pa nastavite sa mešanjem u seckalici ili blenderu (može i sa štapnim mikserom). Dodajte i preostale sastojke i sve ujednačite. Masu rasporedite u kalup i stavite u frižider.

FIL: Prospite vodu u kojoj je stajao indijski orah, pa orah izblendirajte dok ne postane kremast. Dodajte ostale sastojke i nastavite sa blendiranjem dok se sve ne ujednači.

Fil stavite preko kore i vratite u frižider da se sve lepo stegne.

Po želji, ukoliko imate organsku pomorandžu, možete izrendati koru po površini torte, izgledaće dekorativno, a i jako je ukusno!

PRIJATNO!

 

Comments are closed.