Čak i ukoliko dete ovu tortu poželi za doručak, slobodno ga nagradite. Najveći problem će biti da je vi ne pojedete pre deteta 🙂
Divna i zdrava poslastica, bez šećera! Veče pre pravljenja torte, potopite indijski orah u vodu i sutradan će dezert biti spreman za 15 minuta!
POTREBNO:
Kora:
- 20 urmi (potopljenih u vodu min 15 min)
- 120 gr badema
- 120 gr lešnika (može i samo badem ili samo lešnik)
- 2-3 kašike kokosa
- 1-2 kašike meda
- 2 kašike kakaoa
- malo cimeta
- prstohvat soli
Fil:
- 250 gr sirovog indijskog oraha (potopljenog u vodi oko 12 sati)
- 250 ml kokosovog mleka (najbolje da bude baš kokosovo, pošto je gušće. U slučaju da stavljate obično mleko, povećajte količinu kokosa, a smanjite količinusoka od pomorandže)
- 30 gr kokosa
- sok jedne pomorandže
- 4-5 kašika kokosovog ulja
- malo ekstrata vanile
- 6-7 kašika meda
PRIPREMA:
KORA: Orašaste plodove sameljite ili u seckalici usitnite. Dodajte urme, pa nastavite sa mešanjem u seckalici ili blenderu (može i sa štapnim mikserom). Dodajte i preostale sastojke i sve ujednačite. Masu rasporedite u kalup i stavite u frižider.
FIL: Prospite vodu u kojoj je stajao indijski orah, pa orah izblendirajte dok ne postane kremast. Dodajte ostale sastojke i nastavite sa blendiranjem dok se sve ne ujednači.
Fil stavite preko kore i vratite u frižider da se sve lepo stegne.
Po želji, ukoliko imate organsku pomorandžu, možete izrendati koru po površini torte, izgledaće dekorativno, a i jako je ukusno!
PRIJATNO!