Sirova torta (kolač) sa višnjama (ili jagodama)

Ovo je još jedan od onih kolača koji liče jedan na drugi i slično se prave. Ali, dodavanjem nekog voća koje volite, osnovna nota i ukus postaju jedinstveni. Ja sam se poigrala sa višnjama, a vi možete staviti i jagode ili nešto treće što vam se učini zanimljivim i privlačnim!

Kod ovih kolača najviše volim kada koru pravim od sirovog badema. Opcija mogu biti i orasi ili lešnici.

Takođe, možete na vrh staviti i čokoladnu glazuru.

POTREBNO:

kora:

  • 1 šolja sirovog badema 
  • 12-15 urmi
  • 5-6 kašika kokosovog ulja – otopljenog

fil:

  • 1 šolja sirovog indijskog oraha
  • 5-6 kašika agava sirupa
  • 3-4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 1/2 šolje očišćenih višanja (mogu i zamrznute)

PRIPREMA:

U blender stavite badem, pa ga usitnite. Dodajte očišćene urme i otopljeno kokosovo ulje. Sve mutite dok se masa ne ujednači. Prebacite smesu u kalup, pa rukama lepo pritisnite da se formira kora. Stavite u frižider.

U seckalici usitnite indisjki orah što više, da počne da liči na glatki namaz. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve ne sjedini. Stavite preko kore i vratite u frižider, da se lepo stegne.

Kolač čuvajte u frižideru.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*