Ovo je još jedan od onih kolača koji liče jedan na drugi i slično se prave. Ali, dodavanjem nekog voća koje volite, osnovna nota i ukus postaju jedinstveni. Ja sam se poigrala sa višnjama, a vi možete staviti i jagode ili nešto treće što vam se učini zanimljivim i privlačnim!
Kod ovih kolača najviše volim kada koru pravim od sirovog badema. Opcija mogu biti i orasi ili lešnici.
Takođe, možete na vrh staviti i čokoladnu glazuru.
POTREBNO:
kora:
- 1 šolja sirovog badema
- 12-15 urmi
- 5-6 kašika kokosovog ulja – otopljenog
fil:
- 1 šolja sirovog indijskog oraha
- 5-6 kašika agava sirupa
- 3-4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 1/2 šolje očišćenih višanja (mogu i zamrznute)
PRIPREMA:
U blender stavite badem, pa ga usitnite. Dodajte očišćene urme i otopljeno kokosovo ulje. Sve mutite dok se masa ne ujednači. Prebacite smesu u kalup, pa rukama lepo pritisnite da se formira kora. Stavite u frižider.
U seckalici usitnite indisjki orah što više, da počne da liči na glatki namaz. Dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve ne sjedini. Stavite preko kore i vratite u frižider, da se lepo stegne.
Kolač čuvajte u frižideru.
PRIJATNO!