Jedna potpuno neverovatna poslatica, zdrava, hranljiva i preukusna. Možda, kada biste gledali sve sastojke koje su u ovoj poslastici, ne biste bili oduševljeni, ali sklop svega daje kombinaciju koja ostavlja bez teksta 🙂
Moram da vam kažem i da 99% ljudi nije pogodilo sastojke. Narandžasta boja fila je sve fascinirala, ali šta je zapravo narandžasto to je ostala misterija.
Misteriju otklanjam u nastavku!
I da, kolač se pravi lako, nemojte da vas dugačka lista sastojaka pokoleba. Ukoliko nemate kokosovo mleko, stavite bilo koje drugo, a ukoliko nemate kakao putre, dodajte u čokoladni preliv malo više kokosovog ulja. Da krenemo…
POTREBNO:
- KORA
- 1.5 šolja pečenog lešnika
- 25 sirovih urmi
- 5-6 kašika otopljenog kokosovog ulja
- NARANDŽASTI SLOJ
- 2 batata
- 1/4 šolje kokosovog mleka
- 4 kašike agave
- 4 kašike kokosovog ulja
- ČOKOLADNI SLOJ
- 20 gr kakao putera
- 20 gr agave
- 20 gr kokosovog ulja
- 20 gr sirovog kakaa
- OSTALO
- 50 gr seckanog lešnika
PRIPREMA:
Batat oljuštite i skuvajte u vodi dok ne omekša (oko 30 min), pa procedite od vode i prohladite.
U seckalicu stavite 1.5 šolju pečenog lešnika i usitnite što više. Dodajte urme i kokosovo ulje, pa mutite dok se sve ne ujednači. Stavite u kalup i formirajte koru, pa stavite u frižider.
U šerpicu stavite kakao puter, agavu, kokosovo ulje i sirovi kakao i otopite na tihoj vatri. Polovinom ovog čokoladnog fila premažite koru i pospite sa polovinom seckanih lešnika i vratite u frižider.
Prohlađeni batat stavite u seckalucu, dodajte mleko, agavu i kokosovo ulje, pa umutite da dobijete kremastu smesu. Stavite preko čokoladnog sloja, pa prelijte preostalim čoko filom i pospite ostakom seckanih lešnika.
Stavite tortu u frižider da prenoći.
PRIJATNO!