Jako često pravim slatkiše ovog tipa. Prvi razlog je zato što se prave za 5 minuta, drugi zato što su zdravi, a treći što minimalnim izmenama uvek dobijam neku novu verziju kojoj se svi oduševe.
Inače, često volim da kažem da praveći ovakve torte, zapravo dobijam 3u1 poslastice:
– prvi deo ode u samu tortu
– drugi deo izdvojim i napravim kuglice (pošto deca tako više vole da jedu)
– treći deo malo više razblažim (vodom ili mlekom) i dobijem namaz
Svaka stvar je ukusna za sebe, nekako je sve isto, a potpuno različito 🙂
Što se tortice sa slike tiče, novi sastojak je kondenzovano mleko, mala light konzerva, koja je torti dala dodatno puniji ukus i nekako je oplemenila.
Moj favorit za ovakve slatkiše je uvek pečeni lešnik, a vi možete staviti i badem, orahe, pekan, pistaće, indisjki orah…
POTREBNO:
- 2 šolje pečenog lešnika
- 30 sirovih urmi
- 1 manja konzerva kondenzovanog mleka (150-200 ml)
- 1/3 kašičice cimeta
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
- ČOKOLADNI SLOJ: 10 kašika otopljenog kokosovog ulja, 10 kašika otopljenog kakao putera, 2 prepune kašike sirovog kakaoa, 7-10 kašika agave
PRIPREMA:
U blenderu / seckalici usitniti lešnik, pa dodati ostale sastojke. Mutiti dok se sve lepo ne ujednači. Formirati tortu i staviti je u frižider.
Za čokoladni sloj prvo izmešati i blago zagrejati kokosovo ulje i kakao puter, pa skinti sa ringle i dodati kakao i agavu. Sve dobro promešati da smesa bude glatka i preliti preko torte. Vratiti u frižider da se sve lepo stegne.
PRIJATNO!