Čizkejk sa puterom od lešnika

Ovo je torta za koju će svako tražiti parče više, od dece do najsarijih ukućana. Kremasta, mekana, slatka taman koliko treba… Recept je za mali kalup od 20 cm, a vreme pripreme je baš kratko, kao i većina mojih recepata.

Glavne svezde recepta su A la kajmak Mlekara Šabac i puter od lešnika. Puter sam sama pravila, treba vam samo jak blender. Moj saveznik u tome je Bosch Srbija

POTREBNO:

kora:

  • 200 gr nekog keksa (ja sam stavila keks od prosa, a može bilo koji koji volite i jedete od plazme do bilo kog integralnog),
  • 2 kašike meda,
  • 70 gr otopljenog putera

fil:

  • 250 gr putera od lešnika,
  • 250 gr A la krema,
  • 3 kašike meda

Za ukrašavanje:

  • seckani lešnik

PRIPREMA:

U procesoru sjedinite sastojke za koru i stavite u kalup.
Ako sami pravite puter od lešnika u blender stavite lešnike i mutite dok ne dobiju potpuno kremastu strukutru (više puta ponavljajte u pauzama), dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i 1 kašiku meda i sve umutite još malo. Puter čuvajte u teglici.

Za fil pomešajte puter od lešnika, A la kajmak i med. Sve lepo umutite i stavite preko kore. Pospite seckanim lešnikom i ostavite tortu da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

ČEKAM UTISKE!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*