Kuglof od pasulja

Sa ovim kolačem sam pravila test, da ljudi probaju i pogode od čega je. I, verovali ili ne, niko nije pogodio. Kolač je više nego ukusan, a mnogi ovu poslasticu zovu i zdrav brauni.

Pravi se zaista lako, a pošto se bližimo praznicima, ja sam ga pripremila u obliku kuglofa, nekako mi tako izgleda svečanije i zanimljivije. Može se peći i u obliku mafina ili klasičnog kolača u plehu.

PRIPREMA:

U blenderu / seckalici usitnte ½ šolje badema, pa dodajte 3 jaja, 3 kašike otopljenog kokosovog ulja, prstohvat soli, 5-6 kašika agave ili meda, 2 pune kašike kakaoa, ½ praška za pecivo, 1 kašičicu arome vanile i 1 konzervu (400 gr) pasterizovanog crvenog pasulja oceđenog od tečnosti.

Sve mutite da se ujednači, pa razlijte u kalup. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Ostaviti da se lepo ohladi pre sečenja. Po želji, možete kolač preliti rastopljenom crnom čokoladom, a ova moja verzija je prelivena mešavinom pavlake, meda i limuna (preliv sam stavljalja samo pri serviranju).

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*