Sirova torta, za 15 minuta

Nešto slično sam već pravila, ali ovim postom malo ću uprostiti celu priču, tj dajem vam recept za podjednako ukusan slatkiš, ali sa malo manje sastojaka. Radni naziv neka bude “zdrava bajadera”, pošto u ovaj kolač ne ide šećer, a čokoladu koja je na vrhu, sami pravite za 2 min!

Recept koji sam već objavljivala je OVDE, a ovo je verzija bez kakao putera, sa malo više čokolade i miksom badema i lešnika!

Što se ukusa tiče, ova verzija je za nijansu mekša, odn kremastija, pošto dodatak kakao putera malo jače steže sve slojeve.

Sve se pravi jako brzo, samo je potrebno da indisjki orah stavite u vodu noć pre pravljenja torte.

POTREBNO, za manji kalup, prečnika 15 cm:

KORA:

  • 2/3 šolje (od 250 ml) badema i lešnika (ukupno 2/3, možete staviti i samo badem ili samo lešnik)
  • 20 sirovih urmi, bez koštice
  • 4 kašike otopljenog kokosovog ulja

BELI FIL:

  • 150 – 200 gr sirovog indijskog oraha – potopljenog u vodi preko noći
  • 4-5 kašika agava sirupa
  • 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog

ČOKOLADNI SLOJ

  • 3 pune kašike kakaa
  • 6 kašika kokosovog ulja – otopljenog
  • 4-5 kašika agava sirupa

PRIPREMA:

U seckalicu stavite orašaste plodove i usitnite ih. Dodajte kokosovo ulje i urme i mutite dok se sve ne ujednači. Stavite u kalup pa u frižider, dok pravite beli sloj.

Ocedite indijski orah od vode u kojoj je stajao, pa ga stavite u seckalicu. Mutite dok masa ne postane kremasta. Dodajte ostale sastojke i mutite još malo, da se sve sjedini. Fil rasporedite preko kore.

U šerpicu stavite sve sastojke za čokoladni preliv, pa na tihoj vatri mešajte da se lepo ujednači. Prelijte čokoladni sloj preko belog fila i stavite tortu u frižider.

Torta je najlepša kada odstoji nekoliko sati u frižideru, pa se tek onda seče. Ja je često pravim uveče, pa sečem tek sutradan.

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*