Ovo je varijacija čuvenog domaćeg čipsa, koji se pokazao kao jedan od najpopularnijih recepata na blogu. U odnosu na originalni recept, ovde su male izmene, kako bi se dobila slatka verzija i rezultat je, verujte, odličan!
POTREBNO:
- 15 gr susama
- 15 gr lanenih semenki
- 30 gr sirovog suncokreta
- 70 gr kukuruznog brašna (može i spelta ili raženo)
- 125 gr provrele vode
- 20 gr kokosovog ulja – otopljenog
- 4-5 kašika agava sirupa
- 1/2 šake brusnice ili nekog dr suvog voća
PRIPREMA:
Uključite rernu na 170 stepeni.
Pomešajte semenke i brašno. Dodajte kokosovo ulje, vodu, agavu i brusnicu i sve lepo izmešajte. Na pleh stavite papir za pečenje, pa izručite smesu. Uzmite još jedan papir i stavite preko, pa rukama rastanjite testo što više (na debljinu od 1-2 mm). Smesa je dovoljna da se lepo razvuče na pleh od rerne.
Skinite gornji papir, pa pecite čips u rerni oko 15-20 min. Izvadite da se ohladi i izlomite pre služenja.
PRIJATNO!