Sladak hleb bez brašna i šećera

Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, za pečenje još 35 i dobićete preukusan hleb koji možete jesti samostalno za doručak, užinu ili večeru, kao i uz dodatak nekog namaza ukoliko želite još bogatiji ukus. Jako je mekan i zadržava svežinu 2-3 dana, ukoliko uspete toliko da ga sačuvate, da se ne pojede 🙂

Odlično se slaže uz sve vrste džemova, med, kao i sveže ili sušeno voće.

POTREBNO:

  • 1.5 šolja (od 250 ml) ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje sirovog ili pečenog lešnika 
  • 3 jaja
  • 5 kašika agava sirupa (može i med)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2-3 pune kašike chia semenki
  • 1 grčki jogurt – 150 ml
  • 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • sok 1 limuna

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

U seckalicu stavite ovsene pahuljice i lešnik i usitnite sve da dobijete teksturu brašna.

U činiji viljuškom umutite jaja, dodajte agavu, kokosovo ulje, chia semenke i grčki jogurt. Sve lepo izmešajte. Usitnjene ovsene pahuljice prvo pomešajte sa 1/2 praška za pecivo, pa dodajte smesi sa jajima. Promešajte da dobijete kompaktnu masu.

Smesu razlijte u kalup za hleb, u koji ste predhodno stavili papir za pečenje.

Pecite 35 min.

Ispečeni hleb držite u kalupu 5-10 min po vađenju iz rerne, a zatim ga izvadite na rešetku da se lepo ohladi.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*