Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, za pečenje još 35 i dobićete preukusan hleb koji možete jesti samostalno za doručak, užinu ili večeru, kao i uz dodatak nekog namaza ukoliko želite još bogatiji ukus. Jako je mekan i zadržava svežinu 2-3 dana, ukoliko uspete toliko da ga sačuvate, da se ne pojede 🙂
Odlično se slaže uz sve vrste džemova, med, kao i sveže ili sušeno voće.
POTREBNO:
- 1.5 šolja (od 250 ml) ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje sirovog ili pečenog lešnika
- 3 jaja
- 5 kašika agava sirupa (može i med)
- 1/2 praška za pecivo
- 2-3 pune kašike chia semenki
- 1 grčki jogurt – 150 ml
- 3 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- sok 1 limuna
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
U seckalicu stavite ovsene pahuljice i lešnik i usitnite sve da dobijete teksturu brašna.
U činiji viljuškom umutite jaja, dodajte agavu, kokosovo ulje, chia semenke i grčki jogurt. Sve lepo izmešajte. Usitnjene ovsene pahuljice prvo pomešajte sa 1/2 praška za pecivo, pa dodajte smesi sa jajima. Promešajte da dobijete kompaktnu masu.
Smesu razlijte u kalup za hleb, u koji ste predhodno stavili papir za pečenje.
Pecite 35 min.
Ispečeni hleb držite u kalupu 5-10 min po vađenju iz rerne, a zatim ga izvadite na rešetku da se lepo ohladi.
PRIJATNO!