Puno je zabluda i nedoumica oko kikiriki putera. Da li je zdrav ili ne, u kojim količinama ga možemo jesti? Umerenost je lek za sve, to je odavno poznato, a umerena konzumacija kikirika putera vam može doneti jako puno pozitivnih efekata!
Ovaj namaz je super stvar, lako pravljiv i podseća na karamelu 🙂 Super je za palačinke ili uz neko zdravo testo (hleb, kiflice i sl).
Kikiriki puter:
- sadrži visok procenat masnoće, ali zdrave masnoće, korisne za srce i snižavanje lošeg holesterola. Po količini te zdrave masnoće, može se uporediti sa maslinovim uljem.
- Odličan je izvor proteina, zbog čega pruža dugoročni osećaj sitosti
- Obilje vitamina B čini ga korisnim za nervni sistem
- Bogat je bakrom, magnezijumom, manganom, fosforom, kalijumom, kalcijumom, gvozdjem, cinkom, selenom, vitaminom E
- Preporučena doza kikiriki putera je 1 – 2 kašičice dnevno, pošto je visokokaloričan
POTREBNO:
- 2 banane
- 2 pune kašike kikiriki putera
- 7-8 svežih urmi
- 2 kašike kokosovog ulja
- prstohvat soli
PRIPREMA:
Sve sastojke staviti u blender ili seckalicu i mutiti dok se ne ujednači. Ako odmah ne pojedete sve, čuvajte u zatvorenoj teglici, da ne bi potamneo, zbog banane.
A, kako sami da napravite kikiriki puter, pogledajte OVDE.
PRIJATNO!
2 Comments