Kolači, krem, slane i slatke grickalice…, sve to može da se pravi od leblebija, a i još mnogo drugih stvari. Osnova i ovih kolačića je pečena leblebija, ali možete korititi i kuvanu varijantu. Ova pečena će vam dati malo suvlje i hrskavije kolače, a kuvana mekše i kremastije.
Ja sam se poigrala dodatkom mlevenog lana i indijskog oraha, sve zasladila agavom, a vi možete kombinovati i javorov sirup ili med, dodati još neke orašaste plodove ili možda suvo voće.
POTREBNO:
- 1 šolja pečene leblebije
- 1 kašika mlevenog lana
- 1/3 šolje sirovog indisjkog oraha
- 3-4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
- 3-5 kašika agava sirupa
- malo vode ili kokosovog / bademovog mleka po potrebi
PRIPREMA:
Usitniti leblebije i indijski orah što više u seckalici. Dodati sve ostale sastojke i mutiti dok se sve ne ujednači. Stavite masu u kalup ili pravite kuglice, pa ostavite u frižideru oko 1h da se rashladi i lepo stegne.
PRIJATNO!