Brzinske špagete od bundeve, toliko ukusne da ne biste primetili ni da ste pauka pojeli sa njima. Treba vam manje od 15 min za ovo jelo, a uživaćete svim čulima, obećavam!
Već sam pisala o tome da nekada bundevu nisam želela ni da pomirišem, a kamoli da jedem. Valjda su mi je uvek pripremali na neki način koji mi nije bio primamljiv. Tačnije, ni ne sećam se da su mi je nudili nekako drugačije osim u onim pitama, koje kada zagrizeš kore pršte po celoj sobi. Koliko god da je bilo cimeta u tim pitama, koji inače obožavam, pite od bundeve sam uvek zaobilazila u širokom luku. Ali, kada sam sam otkrila slana jela sa bundevom, priča o ovom povrću (da, bundeva je povrće, kao i lubenica), dobila je sasvim novu dimenziju!
POTREBNO:
- 300-400 gr bundeve (jedan komad srednje veličine)
- 50-100 gr pančete
- 100 gr feta sira
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- 1-2 kašike susama
- so, biber, mirođija
PRIPREMA:
Bundevu iseckajte na što tanje i što duže štapiće (da podseća na špagete). U tiganj stavite maslinovo ulje, beli luk i štapiće bundeve i sve propržite, ne duže od 7-8 min, da se bundeva ne bi raspala. Možete staviti poklopac na kratko (da se prodinsta 2 min i omekša), a onda skloniti poklopac i pržiti još 3-4 min. Dodajte so i biber i na kraju pospite susam i mirođiju.
Servirajte uz feta sir i masline i naravno ne zaboravite nekog pauka.
PRIJATNO!