Super zdrave pljeskavice

Na slici nisu slučajno ovsene pahuljice! Osnova ovih zdravih pljeskavica su upravo one! Od samo 3 sastojka pripremite jako ukusan obrok, koji možete poslužiti kao glavno jelo i dodatak uz ribu ili neko drugo meso.

Još jedno jelo koje se pravi brzo i ostavlja mogućnost kombinovanja ukusa. U ovoj osnovnoj verziji, uz ovsene pahuljice, koristila sam još i praziluk i šargarepu. Vi možete staviti i crni i beli luk, celer, slaninicu, kačkavalj i začine koje volite. Ja sam dodala samo so i biber.

Pljeskavice su odlične i kada se ohlade, mada preporučujem da jedete dok su tople. Mogu biti i sastavni deo sendviča, uz neki zdrav hleb.

Kada sam ih prvi put pravila, moja mlađa ćerka je uz kiselo mleko pojela 4 kom (dete od 1.5 god) i mislim da je to i najbolja preporuka!

POTREBNO:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica 
  • 1 šolja vode
  • 1 srednja šargarepa
  • 1/3 praziluka
  • so i biber po ukusu

PRIPREMA:

Staviti vodu da provri, pa dodati pahuljice, smanjiti vatru i kuvati sve 3-5 min. Ostaviti pahuljice da se prohlade, pa dodati so i biber i sitno isečenu šargarepu i praziluk. Rukama formirati manje pljeskavice i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Pljeskavice su gotove kada sa obe strane dobiju zlatno žutu boju.

Služiti tople!

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*