Na slici nisu slučajno ovsene pahuljice! Osnova ovih zdravih pljeskavica su upravo one! Od samo 3 sastojka pripremite jako ukusan obrok, koji možete poslužiti kao glavno jelo i dodatak uz ribu ili neko drugo meso.
Još jedno jelo koje se pravi brzo i ostavlja mogućnost kombinovanja ukusa. U ovoj osnovnoj verziji, uz ovsene pahuljice, koristila sam još i praziluk i šargarepu. Vi možete staviti i crni i beli luk, celer, slaninicu, kačkavalj i začine koje volite. Ja sam dodala samo so i biber.
Pljeskavice su odlične i kada se ohlade, mada preporučujem da jedete dok su tople. Mogu biti i sastavni deo sendviča, uz neki zdrav hleb.
Kada sam ih prvi put pravila, moja mlađa ćerka je uz kiselo mleko pojela 4 kom (dete od 1.5 god) i mislim da je to i najbolja preporuka!
POTREBNO:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja vode
- 1 srednja šargarepa
- 1/3 praziluka
- so i biber po ukusu
PRIPREMA:
Staviti vodu da provri, pa dodati pahuljice, smanjiti vatru i kuvati sve 3-5 min. Ostaviti pahuljice da se prohlade, pa dodati so i biber i sitno isečenu šargarepu i praziluk. Rukama formirati manje pljeskavice i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Pljeskavice su gotove kada sa obe strane dobiju zlatno žutu boju.
Služiti tople!
PRIJATNO!