Oduvek sam volela neobične slatkiše. Dosta kisela nota, zbog limuna, ali i kokosov šećer ovom tartu daju malo neobičniji ukus. Naravno, taj intenzivni ukus možete i ublažiti, tako što ćete smanjiti količinu limuna, a umesto kokosovog šećera staviti neku drugu vrstu zaslađivača.
Meni je kiselkastija verzija preukusna, a dodatni savet je da kolač obavezno držite u frižideru, jer osnova od testa postaje mekša, a fil kremasto hladan i neodoljiv.
POTREBNO:
kora:
- 175 gr brašna
- 85 gr omekšalog putera
- 50 gr kokosovog šećera
- 1 jaje
fil:
- 5 jaja
- 200 gr kokosovog šećera
- sok 2 organska limuna
- rendana kora ½ organskog limuna
- 300 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Zamesite testo od brašna, putera, 1 jajeta I 50 gr šećera. Testo uvijte u providnu foliju I stavite u frižider na 30 min.
Umute 5 jaja sa 200 gr kokosovog šećera, korom ½ limuna, sokom 2 limuna I 300 ml slatke pavlake. Fil stavite u frižider na 1h.
Testo izvadite iz frižidera, razvucite na podlozi, staviti u kalup za tart, izbockajte viljuškom, prelijte filom I pecite na 180 stepeni. Prvih 20 min držite papir za pečenje preko tarta, a poslednjih 10 min pečenja, skinite papir.
Kolač dobro ohladiti pre služenja. Po želji, po površini kolača možete posuti rendanu koru organskog limuna.
PRIJATNO!