Da li ste za jedan slatki predah, nakon puno prazničnih kalorija? Napravite ovu super pitu (moja verzija je sa višnjama, a možete je praviti i sa malinama, jabukama, kruškama). U testu ima dosta lešnika, a kokosov šećer daje posebnu slatku notu ovom desertu.
POTREBNO:
kora:
- 250 gr putera (sobna temperatura),
- 150 gr kokosovog šećera,
- 1 jaje, 400 gr brašna,
- 100 gr mlevenih lešnika
nadev:
- 300 gr očišćenih višanja,
- 1 kesica želatina,
- 10 kašika kokosovog šećera
PRIPREMA:
Zamesite testo i stavite ga u frižider na 20-30 min. U šerpi na tihoj vatri prokuvajte višnje i šećer, da se sve lepo sjedini. U čašu stavite želatin sa 10 kašika vode, neka odstoji da nabubri, pa dodajte u smesu sa višnjama, promešajte i sklonite sa vatre.
2/3 testa razvucite u kalup, preko stavite fil od višanja, pa od 1/3 preostlog testa napravite trake ili neke druge ukrase po želji. Premažite žumancetom i pecite 30 min na 180 stepeni.
NAPOMENA: može se desiti da sloj sa višnjama i nakon pečenja bude malo tečan. Ostavite kolač da se lepo ohladi, bar 2-3 sata. Višnje će se lepo stegnuti i kolač će biti spreman za sečenje i serviranje.
PRIJATNO!