Tart sa višnjama

Da li ste za jedan slatki predah, nakon puno prazničnih kalorija? Napravite ovu super pitu (moja verzija je sa višnjama, a možete je praviti i sa malinama, jabukama, kruškama). U testu ima dosta lešnika, a kokosov šećer daje posebnu slatku notu ovom desertu.

POTREBNO:

kora:

  • 250 gr putera (sobna temperatura),
  • 150 gr kokosovog šećera,
  • 1 jaje, 400 gr brašna,
  • 100 gr mlevenih lešnika

nadev:

  • 300 gr očišćenih višanja,
  • 1 kesica želatina,
  • 10 kašika kokosovog šećera

PRIPREMA:

Zamesite testo i stavite ga u frižider na 20-30 min. U šerpi na tihoj vatri prokuvajte višnje i šećer, da se sve lepo sjedini. U čašu stavite želatin sa 10 kašika vode, neka odstoji da nabubri, pa dodajte u smesu sa višnjama, promešajte i sklonite sa vatre.

2/3 testa razvucite u kalup, preko stavite fil od višanja, pa od 1/3 preostlog testa napravite trake ili neke druge ukrase po želji. Premažite žumancetom i pecite 30 min na 180 stepeni.

NAPOMENA: može se desiti da sloj sa višnjama i nakon pečenja bude malo tečan. Ostavite kolač da se lepo ohladi, bar 2-3 sata. Višnje će se lepo stegnuti i kolač će biti spreman za sečenje i serviranje.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*