Tikvice, pripremljene na zanimljiv način, kao tortilje, koje možete i seći i u formi rolata. Mogu se jesti bez ikakvog nadeva ili sa nadevom po želji. U mojoj verziji, nadev je sremski sir. Ove divne balone morate odmah pojesti, u suprotnom će odleteti 🙂
POTREBNO:
- 2 manje tikvice
- 1 jaje
- 1 puna kašika kukuruznog brašna
- 1 čen belog luka
- so i biber, po ukusu
PRIPREMA:
Rernu uključite na 180 stepeni.
Tikvice operite, izrendajte (zajedno sa korom, ukoliko je organske), pa posolite i ostavite da puste vodu (oko 10-15 min). Dobro ih iscedite od vode, dodajte jaje i sve ostale sastojke, pa sve dobro izmešajte. U okrugao pleh stavite papir (iskrojite samo da pokrije dno), pa prelijte masu sa tikvicama. Pecite 20 min.
Kada se “tortilja” prohladi, stavite nadev po želji. Mogu se i skroz urolati, pa iseći kao rolat (kao na našoj slici).
Moj nadev je obično samo sremsi sir.
PRIJATNO!