Zabavna i zdrava užina!

U jelu treba da uživamo, jelo treba da poželimo odmah da pojedemo čim ga vidimo, jelo ne treba da optereti naš stomak! E, pa baš takvi su naši predlozi, naši Veseli zalogaji, zdravi, ukusni i naravno veseli! Koje dete neće ODMAH smazati ovu “ludu” užinu?!

Naša zabavna užina sadrži jabuku, bananu, borovnice i suncokret. Evo zanimljivosti o ovim namirnicama (detalji iz knjige “Veseli zalogaji”):

SEMENKE SUNCOKRETA podstiču varenje, čuvaju kosti, dobre su za nervni sistem I mentalno zdravlje, štite kožu od preranog starenja

JABUKE treba jesti svakog dana, tokom čitave godine. Jabuka će vas snabdeti energijom, a pri tome I zaštititi vaše srce, regulisati varenje I održavaće zube zdravima. Ova voćka doprineće boljem pamćenju I ojačaće vaš imunitet.

ZANIMLJIVOSTI: banana-chips-web

  • jabuke I šljive su najviše uzgajano voće u Srbiji
  • jabuka je na trećem mestu po proizvodnji u svetu, iza banana I citrusa

BANANA je puna gvožđa, važnog za jačanje krvi I za lečenje anemije

BOROVNICA je veoma zdrava za vaš mozak, pošto pomaže pri njegovom radu. Ova voćka čuva dobar vid I zdravo srce, snižava nivo šećera u organizmu, pomaže kod zatvora I jača kosti.

  • TREBA ZNATI: najkvalitetnije borovnice su sivkasto plave Sivu boju ne treba skidati sa ploda do same konzumacije, pošto će borovnice brzo istruliti ukoliko ih operete I ostavite da stoje
  • DA LI ZNATE da su najveći proizvođači borovnice SAD
  • DA LI ZNATE DA borovnice sadrže vise antioksidanata od skoro svog voća I povrća
  • TREBA ZNATI: sveže borovnice možete držati u frižideru do 2 nedelje, a u zamrzivaču do godinu dana

PRIJATNO!

 

Comments are closed.