Ovo je recept koji je od postojanja bloga privukao najviše pažnje. Može se praviti u različitim verzijama (sa različitim dodacima), ali meni je omiljena ona osnovna varijanta. Ako ste do sada propustili ovu priču o zdravim naćosima, ne dozvolite da vam recept sada promakne. Zaljubićete se u ovu grickalicu na prvi ukus!
Ovi naćosi se mogu jesti samostalno, kao grickalica i zdrava užina, ali su super i uz razne soseve (npr sa jogurtom, gvakamole, sa tunom…) ili uz sveže povrće.
Super se slažu uz šargarepu, a u ovoj verziju, u samo “testo” dodala sam malo belog luka u granulama!
Bilo da se spremate za plažu ili šetnju na planini, ovaj čips će vam biti sjajan saveznik za utoljavanje gladi na zdrav način!
POTREBNO:
- 70 gr žutog kukuruznog brašna
- 15 gr susama
- 15 gr semenki lana
- 25 gr semenki suncoktera
- 15 gr golice
- 20 ml maslinovog ulja
- 125 ml vode
- 1/4 kašičice belog luka u granulama – opciono
- krupna morska so za posipanje
PRIPREMA:
Rernu uključite na 170 stepeni.
Vodu stavite u džezvu da provri.
Pomešajte semenke, brašno, beli luk i maslinovo ulje. Dodajte provrelu vodu i sve lepo izmešajte.
Na pleh stavite papir za pečenje. Sipajte smesu, pa preko stavite još jedan komad papira za pečenje veličine pleha i rukom rastanjite smesu po celom plehu. Količina je taman dovoljna za veliki pleh od rerne. Masa treba da bude tanka skoro kao papir.
Preko rastanjene smese pospite krupnu morsku so.
Stavite u rernu i pecite oko 25 min.
Izvadite iz rerne, malo prohladite, pa izlomite.
PRIJATNO!