Zdravi slatki mafini

Ovsene pahuljice, badem, spelta, višnje, kokosovo ulje, agava, jaja i jogurt! Super zdravi sastojci za super ukusne mafine, sjajne i kao doručak i kao užina i kao večera! Sa sve pečenjem, gotovi su za 30 min! Umesto višanja, možete ubaciti i drugo voće, a možete koristiti i druge vrsta brašna!

Super ukus ćete dobiti i ako jabuke iseckate ili izrendate, pospete ih cimetom i onda umešate u testo. A, deo kolača mogu biti i brusnice, borovnice, suvo grožđe…

Ja sam višnje samo stavila odozgo po testu, kada sam ga razlila u kalupe. Možete ih i umešati u testo, ako želite više ovog voća i malo kiseliji ukus.

Mera koja sledi je za 12 mafina, a šolja koju sam koristila je od 250 ml.

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 4-5 kašika kokosovog ulja – otopljenog 
  • 1 šolja speltinog brašna
  • 1/2 šolje badema
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 7-10 kašika agava sirupa
  • šaka višanja

PRIPREMA:

Uključite rernu na 180 stepeni.

Badem i ovsene pahuljice usitnite u seckalici, da dobijete krupno mleveno brašno. Mix badema i ovsenih pahuljica pomešajte sa speltom i praškom za pecivo.

Jaja umutite viljuškom, dodajte kokosovo ulje, agava sirup i jogurt. Sve izmešajte, pa ubacite suve sastojke.

Testo sipajte u kalupe za mafine, a na svaki mafin stavite po 3-4 višnje.

Pecite 20-23 min. Odlični su i topli i hladni!

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*