Ovsene pahuljice, badem, spelta, višnje, kokosovo ulje, agava, jaja i jogurt! Super zdravi sastojci za super ukusne mafine, sjajne i kao doručak i kao užina i kao večera! Sa sve pečenjem, gotovi su za 30 min! Umesto višanja, možete ubaciti i drugo voće, a možete koristiti i druge vrsta brašna!
Super ukus ćete dobiti i ako jabuke iseckate ili izrendate, pospete ih cimetom i onda umešate u testo. A, deo kolača mogu biti i brusnice, borovnice, suvo grožđe…
Ja sam višnje samo stavila odozgo po testu, kada sam ga razlila u kalupe. Možete ih i umešati u testo, ako želite više ovog voća i malo kiseliji ukus.
Mera koja sledi je za 12 mafina, a šolja koju sam koristila je od 250 ml.
POTREBNO:
- 2 jaja
- 4-5 kašika kokosovog ulja – otopljenog
- 1 šolja speltinog brašna
- 1/2 šolje badema
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/2 praška za pecivo
- 1 šolja jogurta
- 7-10 kašika agava sirupa
- šaka višanja
PRIPREMA:
Uključite rernu na 180 stepeni.
Badem i ovsene pahuljice usitnite u seckalici, da dobijete krupno mleveno brašno. Mix badema i ovsenih pahuljica pomešajte sa speltom i praškom za pecivo.
Jaja umutite viljuškom, dodajte kokosovo ulje, agava sirup i jogurt. Sve izmešajte, pa ubacite suve sastojke.
Testo sipajte u kalupe za mafine, a na svaki mafin stavite po 3-4 višnje.
Pecite 20-23 min. Odlični su i topli i hladni!
PRIJATNO!