Američke palačinke sa speltom i lanom

Stalno izmišljamo kako da napravimo nešto novo, brzo, zdravo i deci zanimljivo. Ove palačinke su baš takve. Promenila sam samo tiganj i dobila zanimljive šare, koje smo kombinovali na različite načine. Palačinke su sa speltom, a možete ih praviti kao slatke ili neutralne, da biste ih posle jeli i u slanoj varijanti.

Dobra opcija za palačinke je i heljdino, raženo ili kamut brašno. A, možete ih napraviti i od bademovog brašna ili mlevenih ovsenih pahuljica (ovseno brašno).

POTREBNO:

  • 2 jaja
  • 1 šolja od 250 ml jogurta
  • prstohvat soli
  • 2 kašike kokosovog ili nekog dr ulja 
  • 2/3 šolje speltinog brašna
  • 1 kašika mlevenog lalenog semena
  • 2 kašike agava sirupa – ukoliko hoćete da dobijete slađu varijantu

PRIPREMA:

Viljuškom umutitet jaja, dodajte so i ulje, a zatim i ostale sastojke. Sve lepo izmešajte i pecite na zagrejanom tiganju, koji ste predhodno samo podmazali uljem. Palačinkama treba oko 1 min sa obe strane.

Servirajte ih uz voće ili neke zdrave slane ili slatke namaze.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*