Kaže moja Neva (2.5 god) “nije loće”, a žmu na to dodaje “prava iz kesice”. Meni odmah para na uši, ali lepo se izvukao dodavši: “to samo znači da je mnogo dobra, te iz kesice su sve napravljene da budu ukusne” 🙂 Pa dobro, opraštam u trenutku!
Čorbice ne moraju uvek biti sa mesom i tonom povrća, da bi bile ukusne i hranljive. Ovo je jedna brza i ukusna varijanta jela na kašiku, koje možete obogatiti i sa dosta povrća, ali u ovoj mojoj verziji ceo posao su završili šampinjoni, malo luka i začini.
POTREBNO:
- 1 pakovanje šampinjona (300 – 500 gr)
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- voda ili bujon ako imate
- 2 kašike speltinog brašna (može i neko drugo)
- so, biber, peršun – po ukusu
- pavlaka za serviranje – opciono
PRIPREMA:
Iseckajte šampinjone i obe vrste luka, stavite u šerpu, dodajte ulje i dinstajte oko 15-20 min, dok sve ne omekša. Umešajte začine, dodajte brašno i nalijte vodom. Kuvajte još 5-10 min. Malo prohladite i dodajte pavlaku pri serviranju. Lepo i dekorativno igleda i ako u tanjir stavite još koju grančicu peršuna.
PRIJATNO!