Stalno izmišljamo kako da napravimo nešto novo, brzo, zdravo i deci zanimljivo. Ove palačinke su baš takve. Promenila sam samo tiganj i dobila zanimljive šare, koje smo kombinovali na različite načine. Palačinke su sa speltom, a možete ih praviti kao slatke ili neutralne, da biste ih posle jeli i u slanoj varijanti.
Dobra opcija za palačinke je i heljdino, raženo ili kamut brašno. A, možete ih napraviti i od bademovog brašna ili mlevenih ovsenih pahuljica (ovseno brašno).
POTREBNO:
- 2 jaja
- 1 šolja od 250 ml jogurta
- prstohvat soli
- 2 kašike kokosovog ili nekog dr ulja
- 2/3 šolje speltinog brašna
- 1 kašika mlevenog lalenog semena
- 2 kašike agava sirupa – ukoliko hoćete da dobijete slađu varijantu
PRIPREMA:
Viljuškom umutitet jaja, dodajte so i ulje, a zatim i ostale sastojke. Sve lepo izmešajte i pecite na zagrejanom tiganju, koji ste predhodno samo podmazali uljem. Palačinkama treba oko 1 min sa obe strane.
Servirajte ih uz voće ili neke zdrave slane ili slatke namaze.
PRIJATNO!