Da li ste od onih koju su uvek jeli samo belo iz krema? Ako je odgovor potvrdan, ovaj namaz će vas oduševiti. Pravi se jako brzo, nema potrebe da se ništa potapa u vodu pre pripreme i za upotrebu je spreman odmah. Najidealnija je kombinacija indisjkog oraha, sirovog suncokreta i pečenog lešnika.
Po želji, možete dodati i vanilu, cimet ili muskatni orah. Ali i bez svega toga, ukus je fantastičan.
Ja sam celu priču zasladila agavom, a vi to možete uraditi i sa medom ili javorovim sirupom. Ukoliko preferirare steviju, može i tako.
POTREBNO:
- 1 šolja sirovog indisjkog oraha
- 2/3 šolje sirovog suncokreta
- 2/3 šolje pečenog lešnika
- 3-4 kašike agava sirupa
- 4-5 kašika vode (možda i malo više po potrebi, ako želite da dobijete ređu smesu)
PRIPREMA:
U seckalicu stavite indisjki orah, lešnik i suncokret i mutite dok smesa ne počne da se lepi po zidovima. Dodajte agavu i vodu i nastavite sa mućenjem.
Što duže mutite, masa će biti kompatnija, a tekstura više glatka. Ukoliko volite da osetite komadiće orašastih plodova, ne morate previše sve sitniti i mutiti.
Ako sve ne pojedete odmah, čuvajte namaz u zatvorenoj teglici u frižideru.
PRIJATNO!
4 Comments