Brownie bez šećera, jaja i brašna

Moj muž je mnooogo probirljiv, posebno kod ovih zdravih stvari. Starija ćerka takođe, ali za ovaj kolač su odmah rekli: JOŠ! Mekan, čokoladan, topi se ustima, miriše na lešnik i kakao. Rashlađen je naukusniji… Zar je potrebno još nešto 🙂

Nemate gde da omašite, ako ispoštujete nekoliko fora. Tačnije, najvažnije je staviti papir preko testa, da ne pregori odozgo i bolje da ostane nepečen, nego da ga isušite. Zapravo, ovaj kolač se može jesti i sirov, ali pečenjem od 10 min dobija se neki poseban šmek i povezanost sirovina. Drugo što je važno jeste da ovsene pahujice dobro usitnite. I naravno, urme, što su svežije i mekše, kolač će biti bolji.

Javite kako je uspelo!

POTREBNO:

  • 1/2 šolje šečenog lešnika (može i sirov)  
  • 2/3 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/3 šolje otopljenog kokosovog ulja
  • 20 očišćenih svežih urmi
  • 1/3 štapića vanile (može i ekstrat)
  • 1/4 šolje bademovog mleka (može i neko dr koje volite)
  • 2 kašike kakaoa

PRIPREMA:

Uključite rernu na 170 stepeni.

U seckalici usitnite lešnik i ovsene pahuljice. Ako volite da osetite teksturu lešnika, onda prvo usitnite pahuljice što više, pa dodajte lešnik i mutite dok ne dobijete željenu veličinu lešnika.

Dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve lepo ne ujednači.

Brownie možete razliti na papir za pečenje ili možete (kao ja) staviti u korpice za mafine. Napunite korpice do polovine. Kolač je dosta jak, ne treba da bude debeo i previše visok.

Pecite 3-4 min, pa onda preko stavite papir za pečenje, pa pecite još 6-7 min.

Izvadite da se lepo ohladi, pa stavite još malo u frižider da se rashladi pre služenja.

PRIJATNO!

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*