Hleb sa bananom, bez šećera i brašna

Banana, kokos, badem, rogač, urme…, savršeno zdrav spoj za sočan i ukusan hleb. A, možemo ga nazvati i kolačem! Najbolje od svega je što se priprema za 40-ak minuta sa sve pečenjem, što znači da može biti sjajna opcija za doručak i dobar početak dana!

U hleb možete dodati i suvo voće ili seckane orahe ili lešnike. Ako želite slađu varijantu, ubacite i urme, ali ne previše, pošto je hleb zbog banana svakako sladak!

POTREBNO:

  • 1 jaje 
  • 2 banane (jako zrele, što pegavije i mekše)
  • 2/3 šolje (od 250 ml) badema
  • 2/3 šolje kokosa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/3 štapića vanile (ili kašičica ekstrata vanile)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica rogača
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašičica cimeta
  • 5-6 urmi (kandiranih ili svežih) – opciono

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

U seckalici usitnite badem i kokosovo brašno, pa u to dodajte prašak za pecivo, rogač, cimet i prstohvat soli.
Izgnječite banane, dodajte jaje, kokosovo ulje i vanilu. Sve izmešajte, pa sjedinite sa suvim sastojcima.

Iseckajte urme i umešajte ih u testo.

U kalup stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu za hleb. Pecite oko 30 min.

Može se jesti samostalno ili uz neki namaz. Preporuka je namaz od kikirikija ili med ili namaz od suncokreta ili domaći krem!

PRIJATNO!

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*