Hleb sa maslinama, speltom i ovsenim pahuljicama

Hleb sa maslinama, speltom i ovsenim pahuljicama

Zanimljiva kombinacija sastojaka za ukusan i zdrav hleb. Pored maslina (mogu i crne i zelene), možete dodati i semenke i npr chia seme, a posebno zanimljiv ukus hleb ima zbog limuna. Iako je blago slan, kod nas u kući se jede i uz slatke namaze 🙂

POTREBNO:

  • 1.5 šolja ovsenih pahuljica
  • 1 šolja speltinog brašna 
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 jaja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 10 maslina – isecknih

PRIPREMA:

 

Uključitet rernu na 180 stepeni.

U seckalicu stavite ovsene pahuljice i usitnite ih što više.

Dodajte ostale sastojke i sve lepo izmešajte. Prespite smesu u kalup, u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite oko 35-40 min. Kada izvadite hleb iz rerne, ostavite ga u kalupu još 5 min, pa ga zatim izvadite na rešetku da se lepo ohladi.

Čuvajte hleb u papirnoj kesi.

PRIJATNO!

 

2 Comments

  1. Moja ćerka ne voli masline, da li mogu da se izostave?
    Samo bih da Vam pohvalim recepte, odlični su i često nađem nešto što vrlo brzo napravim.
    Svaka čast, samo tako nastavite 🙂

    • Draga Marija, hvala puno! Možete slobodno da izostavite masline, nikakav problem. Ja se često igram i sa nekim začinima, pa možete stavljati ono šta volite. Veliki pozdrav!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*