Keks sa grizom i raženim brašnom, bez šećera

Keks sa grizom i raženim brašnom, bez šećera

Blago slatka grickalica, idealna kao užina, za poneti u parkić, na izlet i sl. Možete dodati seckane orašaste plodove ili suvo voće (brusnica, suvo grožđe i sl), ali su odlični i bez toga. Super su za oblikovanje i sečenje različitim modlama.

Umesto agave, možete staviti i med ili kokosov šećer, da bi ostali u domenu zdravih.

POTREBNO:

  • 150 gr raženog brašna
  • 75 gr griza
  • 75 gr putera – omekšalog
  • 4-5 kašika agava sirupa
  • malo cimeta i vanile – opcijono i po ukusu

PRIPREMA:

Pomešajte sve sastojke i rukama zamesite testo, da dobijete kompaktnu masu. Testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru 30-ak minuta (da bi se lakše razvilo i oblikovalo).

Uključitet rernu na 180 stepeni.

Na brašnom posutu podlogu razvucitet testo, pa modlama vadite oblike i ređajte u pleh, u koji ste predhodno stavili papir za pečenje.

Pecite keksiće 15-ak minuta (dok ne porumene).

PRIJATNO!

 

 

 

5 Comments

  1. Toliko su ukusni…mljac. Jos dodali brusnice i mlevene bademe… dok su mlaki mekani su I odlicni Ali sutradan 😩😩😩 toliko tvrdi da ni caj nije uspeo da ih omeksa. Sve smo po receptu. Gde sam pogresila ? P.s. Drzala sam u plasticnoj ciniji sa poklopcem

    • Draga Lijija, jedino što mi pada napamet je da su ili previše tanki ili malo prepečeni (ili i jedno i drugo). Badem koji ste dodali ne bi trebalo da je bilo šta poremetio. Nama su stajali 2-3 dana, deca su ih jela, nije bilo ništa problematično. Budu za nijansu tvrdji, ali ne previše.

  2. Kokosovo ulje mozda umesto putera? Gledam sta imam trenutno u kucu, a da ne pogresim😊

  3. Moram da se ispravim hahahaha, *u kući 😂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*