Kolač sa jabukama, bez brašna

Ovaj kolač možete praviti i sa kruškama i sa dunjama i sa šargarepom, bundevom… Možete dodati cimet, vanilu, muskatni orah, karanfilić… Umesto ovsenih pahuljica, mogu i ječmene, ali i neko brašno po želji.

Ukoliko želite da od običnog kolača napravite malo zanimljiviju verziju, onda ga poslužite uz sir u koji ste dodali med i malo limuna. Upravo od toga je i ovaj Snupi na tanjiru.

POTREBNO:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje sirovog badema
  • 1/2 šolje pečenog lešnika
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 10 kašika agave
  • 5 kašika kokosovog (ili nekog drugog ulja)
  • prstohvat soli
  • 2 jabuke – sitno iseckane
  • DODATAK: 2-3 kašike neutralnog sira, 3 kašike agave, 1 kašika limunovog soka

PRIPREMA:

Uključitet rernu na 180 stepeni.

U seckalici usitnite ovsene pahuljice, badem i lešnik, pa dodajte prašak z apecivo. U posebnoj činiji umutite 2 jaja (samo viljuškom ili žicom, ne treba mikserom), dodajte prstohvat soli, otopljeno kokosovo ulje, agavu i jogurt. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa dodajte u smesu. Na kraju umešajte orašaste plodove sa ovsenim pahuljicama. Sve razlijte u kalup, u koji ste predhodno stavili papir za pečenje.

Pecite 30 min,  izvadite da se lepo ohladi, pa tek onda secite. Ukoliko se seče toplo, može biti gnjecavo i smesa će se lepiti za nož. Zato je potrebno da se lepo ohladi.

Servirajte samostalno ili uz fil od sira, agave i limuna.

PRIJATNO!

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*