Kolač sa makom

Blago sladak, sa ovsenim pahuljicama umesto brašna i javorovim sirupom, agavom ili medom umesto šećera. Pravi se za 5 minuta, za pečenje je potrebno još oko 35-40. Dosta izdašan i prigodan kako za užinu, tako i kao doručak ili večera.

POTREBNO:

  • 3 jaja
  • 250 gr ovsenih pahuljica
  • 1/2 praška za pecivo 
  • 50 gr maka
  • 1 šolja (od 250 ml) jogurta
  • 1/3 šolje kokosovog ulja (može i suncoretovo)
  • 5-6 kašika agava sirupa (može med ili javorov sirup)
  • sok 1/2 limuna – opciono

PRIPREMA:

Uključitet rernu na 180 stepeni.

Ovsene pahuljice usitnite u seckalici što više, da dobjete teksturu brašna. Dodajte prašak za pecivo i mak.

U činiji biljuškom ili žicom razmutite jaja, dodajte ulje, jogurt, limun i agavu, pa umešajte ovsene pahuljice i mak. Sve lepo izmešajte i razlijte u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite 35-40 min (smanjite na 160 posle 15 min pečenja, ako vam se učini da je prejako).

Podjednako su ukusni i topli i hladni!

PRIJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*