Mafini sa jabukom, bademom, chia semenkama i kikiriki puterom

Puno sjajnih sastojaka za ukusan doručak ili užinu! Nema nezdravih stvari, a kolač je blago sladak, tako da je idealan kao međuobrok ili čak i obrok! Peče se 20 min, a pre pečenja sve ćete “smućkati” za 5 min!

POTREBNO:

  • 1 jaje 
  • 2/3 šolje jogurta
  • prstohvat soli
  • 2/3 šolje speltinog brašna (može i neko dr)
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/4 šolje badema ili lešnika – sitno seckanog
  • 4 kašike kokosovog ulja – otopljenog
  • 3-4 kašika agava sirupa (ili nekog dr zaspađivača)
  • 1-2 kašike chia semenki
  • 1 jabuka
  • 1 puna kašika kikiriki putera – opciono

PRIPREMA:

Rernu uključite na 180 stepeni.

Pomešajte jaje, kokosovo ulje, so, agavu, badem (lešnik), jogurt, chiu i kikiriki puter. Jabuku oljuštite,  isecite sitno ili izrendajte, pa dodajte smesi. U brašno stavite prašak za pecivo, pa dodajte masi sa jajetom. Sve izmešajte i stavite u kalupe za mafine. Pecite oko 20-25 min.

Izvadite na rešetku da se prohlade.

PRIJATNO!

 

2 Comments

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*