Majmun Zdravko

O zdravim palačinkama pišem često! Mogu biti od raznih vrsta brašna, a još kada ukombinujemo zdravo testo sa zdravim namazom, dobijamo idealan doručak, užinu ili večeru. 

Ovsene palačinke se skoro uopšte ne razlikuju po ukusu od palačinki koje se pravi sa belim brašnom, zato je preporuka da ukoliko još niste u potpunosti usvojili neke nove ukuse brašna, sa eksperimentima krenete postepeno. Kada se heljdino brašno proba prvi put, retko ko će imati reči hvale. Ali, što ga više koristite u ishrani, navikavaćete se na ukus, a o blagodetima heljdinog brašna pisaću u nekom drugom postu.

Za ove „Majmun Zdravko“ palačinke kombinovala sam ovseno, pšenično integralno i heljdino brašno, a namaz je od čudotvornih urmi!

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 70 gr heljdinog brašna
  • 70 gr pšeničnog integralnog brašna
  • 70 gr ovsenog brašna
  • 400 ml pirinčanog mleka (može i kravlje ili neko drugo, po izboru)
  • Zamesiti testo za palačinke i peći ih kao klasične palačinke.

NAMAZ:

  • 100 gr očišćenih svežih urmi (potopiti da odstoje u vodi oko 30 min)
  • 1/2 zrele banane
  • 1/2 kašike kakaa
  • 15-20 badema
  • 1 kašika rastopljenog kokosovog ulja (može i bez ovoga)

PRIPREMA:
Sve izblendirati dok se ne dobije kompaktna masa. Ukoliko namaz ne pojedete odmah, možete ga čuvati u zatvorenoj teglici u frižideru još 1-2 dana.

One Comment

  1. Pingback: Sporohodajuća i brzojeduća kornjača – Veseli zalogaji

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*