Miš paprika

Pečena paprika, mmm… Probajte da ih napunite i ispohujete, doboćete sjajan ručak za manje od pola sata!

Za pečenje paprika kod mene je i dalje zadužena mama, ali za dalju pripremu se rado ja prijavljujem. Klasične pohovane paprike pomalo su nam svima dosadile i nisu baš previše site, da bi ih samo tako jeli za ručak. Ali, ukoliko dodate malo sira, slanine i začine koje volite, dobićete super jelo.

Kod nas ovako pripremljene paprike, rado jede i najmlađe dete, koje nema još 1.5 godinu. Dekorišite i vi papriku po našoj ili vašoj ideji i verujemo da će i mališanima biti veoma privlačna. Uz to ćete im lepo servirati i po koji komad sirovog povrća, kao salatu.

POTREBNO:

  • 4-5 pečenih paprika
  • 100 – 150 gr feta sira
  • 1/2 pavlake
  • 100 gr pančete
  • malo peršuna
  • za paniranje: jaja, brašno i prezle

PRIPREMA:
Očišćene paprike posušite ubrusom. Pomešajte sir, pavlaku, peršun i seckanu slaninu i napunite paprike. Svaku papriku uvaljajte u brašno, pa u jaje i na kraju u prezle i pržite na ulju.

Za dekoraciju su korišćeni: šargarepa, koren peršuna i zelena salata.

Comments are closed.