Pašteta od semenki

Svi znamo koliko su industrijske paštete “dobre”. Često čujem mame kako kažu: “ali šta da dam deci za doručak, na brzinu?” Evo baš ovu, domaću i zdravu paštetu od semenki. Pravi se za 5 minuta.

U paštetu ide pečeni kikiriki, možete ga već takvog kupiti ili sami ispeći u tiganju ili rerni, pa očistiti od ljuske i onda koristiti.

Mene ova pašteta podseća na namaz od tunjevine, iako unutra idu samo semenke. Po želji, mođete dodati i 1/4 crvenog ili crnog luka, kašiku – dve pavlake ili senfa. Igrajte se sa ukusima.

Nama kod kuće je omiljena varijanta doručka ili večere postala neka od domaćih pašteta i naćosi. Odlična kombinacija ukusa! Paštetu možete koristiti i kao nadev za palačinke!

POTREBNO:

  • 75 gr semenki suncokreta 
  • 50 gr pečenog kikirikija
  • 50 gr susama
  • 20 – 30 gr badema
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1-2 čena belog luka
  • so i biber po ukusu
  • kašičica peršuna
  • vode po potrebi

PRIPREMA:

Prvo što sitnije u seckalici usitnite suncokret, kikiriki, susam i badem.Onda dodajte i preostale sastojke i nastavite sa mućenjem dok ne dobijete kompaktnu masu željene gustine. Vodu tokom mućenja dolivajte postepeno!

Služite uz hleb (odlična varijanta je i tostirani hleb), krekere, palačinke, naćose…

PRJATNO!

 

 

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*