Piletina sa sokom pomorandže i soja sosom

Piletina sa sokom pomorandže i soja sosom

Brz ručak, sa piletinom i povrćem. Možete ga servirati sa nudlama, pirinčem ili krompirom. Povrće birate i kombinujete kako volite. Jelo može biti i slano i slatko. Ja sam izabrala papriku, crveni i beli luk, kelerabu i tikvicu, sve u slanoj verziji. Za pripremu ovog ručka je dovoljno 25-30 min.

Ukoliko volite slatka jela, umesto slanih začina dodajte 1 kašiku meda. Ukoliko ipak preferirate slano, onda dodajte klasične začine (so, biber, suvi začini).

POTREBNO:

  • 1 pileći file
  • 2 paprike
  • 1/3 kelerabe – opciono
  • 1 manja tikvica
  • 1 veći crveni luk
  • 1-2 čena belog luka
  • 2 pomoranže
  • 3-4 kašike soja sos-a
  • začini po želji (ili med)
  • maslinovo ulje

PRIPREMA:

Piletinu isecite sitno i pomešajte sa soja sosom i sokom jedne pomorandže, pa ostavite sa strane. Iseckajte povrće, pa stavite u šerpu (ili dubli tiganj) maslinovo ulje i svo povrće. Pržite oko 10 min, uz povremeno mešanje.

Stavite pirinač da se kuva (ili testeninu, krompir…).

Kada povrće omekša, dodajte meso i sok druge pomorandže. Po potrebi, dolijte još malo vode. Pržite sve oko 5 min, pa pred kraj umešajte začine (ili med).

Servirajte uz pripremljeni prilog.

PRIJATNO!

 

2 Comments

  1. Pozdrav!kada se u ishranu moze uvoditi soja sos? Ima li neki poseban ili klasican koji i mi koristimo za ishranu?

    • Ne bih ja žurila i davala baš maloj deci. Mi smo sa malim količinama ovog tipa, u kuvanim jelima, krenuli tek posle druge godine. Nema nekih tačnih preporuka za soja sos, a i za samu soju mišljenja stručnjaka su jako podeljena. Koliko god da volimo i da je ukusan ovaj začin, nemojte žuriti da ga dajete baš maloj deci, odn bebi.
      Veliki pozdrav!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

*